IML training

Doel en inhoud

Na afloop bent u zich meer bewust van uw rol als manager/specialist/medewerker. Hierdoor bent u een volwaardige gesprekspartner voor specialisten in uw bedrijf of organisatie. Bovendien krijgt u een bredere kijk op het functioneren van organisaties. Deze leergang toont de belangrijkste managementaspecten in hun onderlinge samenhang. U krijgt managementmethoden- en technieken aangereikt die u direct in uw praktijk kunt toepassen. Thema’s zijn:

  • Introductie
  • Managen van mensen
  • Financieel management
  • Logistiek management
  • Projectmanagement
  • Presenteren en leiding geven
  • Samenwerken
  • Onderhandelen
  • Bewuster om te gaan met data

De Integrerende Management Leergang (IML) is een ontwikkelingstraject van 9 modules verspreid over 9 maanden bestaande uit 4x 3 dagdelen.  Het is verplicht om minimaal 3x3 dagdelen te volgen. De andere 3 dagdelen is facultatief. Eens per 2 maanden  is er een bijeenkomst met managers van verschillende organisaties. Persoonlijke aandacht (“parallel persoonlijke coaching”) is een belangrijk onderdeel van de training. Groepstraining wordt dus gecombineerd met persoonlijke coaching.

Voor wie?

De IML leergang bestemd voor managers/specialisten/medewerkers  op HBO/WO werk- en denkniveau.

De IML is gestart in 1990 met managers uit vele organisaties uit Noord-Nederland, Randstad en Zuid-West-Nederland. De groep beslaat maximaal 12 personen.

Nieuwe data

De eerstvolgende IML start in voorjaar 2024

​Het programma IML 2024 komt op deze site in november 2023

 Neem gerust direct contact op met Reinier van den Broek, programmamanager (zie contactformulier) voor meer uitgebreide informatie of                                            bel Reinier van den Broek: 06 51 61 97 78

Neem contact op met Reinier van den Broek voor meer informatie

Klantervaring deelnemer IML

In het seizoen 2015/16 heb ik met veel plezier de management leergang IML gevolgd. Voor mij was dit de ideale manier om mezelf verder en breder te ontwikkelen, namelijk door in een kleine groep met deelnemers uit verschillende bedrijven/organisaties bezig te zijn met algemeen integraal management. We hebben gedurende het seizoen heel diverse modules met elkaar doorlopen zoals o.a. managen van mensen, leiderschap, project management, financieel management, onderhandelen, conflicthantering, etc.

Voor mij was het erg plezierig om in een kleine groep een breed scala van verschillende management onderwerpen met elkaar te doorlopen met voldoende diepgang zonder daarbij te veel de diepte in te gaan. Persoonlijk was voor mij de module “managen van mensen” zeer motiverend. Het ging hierbij om leiderschapsontwikkeling gericht op authenticiteit, drive en focus: “pas als je het voor jezelf duidelijk hebt wie je bent en wat je drijft kun je authentiek en inspirerend overkomen op anderen!”

De modules vonden plaats bij de deelnemende organisaties in een open en ongedwongen sfeer, met elke keer weer een andere inspirerende (in)leider.

 

Kortom: zeer de moeite waard!

Gert Jan Feddes

HZPC

Business development manager

5 Basics voor Leidinggevenden

1. Geef ik richting en bewaak ik de grenzen?

2. Organiseer ik en bewaak ik de voortgang?

3. Benut ik de kwaliteiten en bewaak ik de eenheid?

4. Vertaal ik de context en bewaak ik het imago?

5. Houd ik overzicht en maak ik resultaten zichtbaar?

Liever duidelijk, dan duidelijk lief!